Menu Close

SOCIALINIO TRANSPORTO PASLAUGŲ TEIKIMAS

Vadovaudamasis Pakruojo rajono savivaldybės tarybos 2020 m. kovo 26 d. sprendimu Nr. T-88 „ Dėl Socialinių paslaugų organizavimo Pakruojo rajono savivaldybėje tvarkos aprašo patvirtinimo ”, Pakruojo nestacionarių socialinių paslaugų centras organizuoja transporto paslaugų teikimą neįgaliesiems asmenims, senjorams (75 m. ir vyresniems) ir kai kuriais atvejais socialinių paslaugų gavėjams.

Socialinės transporto paslaugos organizavimo tikslas – užtikrinti neįgaliųjų bei kitų socialiai pažeidžiamų asmenų transporto paslaugos poreikį: teikti transporto paslaugas asmenims, kurie dėl negalios, ligos ar senatvės turi judėjimo problemų ir dėl to ar dėl nepakankamų pajamų negali naudotis visuomeniniu ar individualiu transportu.

Pakruojo rajono savivaldybės ribose paslauga nemokamai teikiama 2 kartus per metus, 3 ir 4 kartą – asmuo sumoka 50 proc. paslaugos kainos. Už rajono ribų – nemokamai 1 kartą, 2 kartą – asmuo apmoka 50 proc. paslaugos kainos. Asmenys, judantys tik neįgaliojo vežimėlio pagalba, ir neįgalūs vaikai transporto paslauga, kai vykstama už rajono ribų, nemokamai gali pasinaudoti 2 kartus per metus ir dar 2 kartus apmokant 50 proc. paslaugos kainos.

Asmuo, pageidaujantis pasinaudoti transporto paslauga, turi kreiptis į PNSPC, adresu: L. Giros g. 3D, Pakruojis, ir pateikti prašymą, asmens tapatybę ir neįgalumą patvirtinančius dokumentus bei gydymo įstaigos išduotą siuntimą. Paslaugą galima užsisakyti tel. (8 421) 51 110 arba 8 675 95 952.

2020 metais transporto paslaugų organizavimo paslaugos buvo suteiktos 46 kartus, (iš jų 42 kartai nemokamai), 2021 metais- 105 kartus (nemokamai 85 kartus).

Vyresnioji socialinė darbuotoja Jovita Cedronaitė- Šventickė

Skip to content